"HOĆE LI SE BACITI..."?: Nevjerovatan prizor iz Zagreba, mlada žena gola na krovu džamije provela sat i pol vremena.... (FOTO)

“Hoće li se baciti?” “Ma ne, budalo, to ti je performans”, mogao se čuti jedan od dijaloga prolaznika uz Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, bivše zagrebačke džamije

  • Kultura

  • 25. Jun. 2020  

  • 1

Drugi, pak, prolaznik pita koliko će performans trajati, na odgovor pola sata, zamišljeno se udaljava. Neki od prolaznika, pak, performans ni ne primjećuju.

Na okruglom krovu HDLU, Meštrovićevom djelu, stajala je od 15 do 16 sati, punih sat vremena, naime, posve gola umjetnica i okretala se oko sebe. Bilo je predviđeno da performans traje pola sata, no trajao je duže. 

image Foto: Cropix 

Na mjestu performansa bila je i policija, njih trojica i policijski auto. Od organizatora se moglo i čuti da bi se performans održao i da je bilo kiše.

 

Mlada splitska umjetnica Nina Kamenjarin, diplomirala je na temu Simbioza skulpture i performansa, dobitnica je i prestižne Essl Art Award 2015. Današnjim je radom “Straža na Rajni” ova umjetnica odala počast ocu hrvatskog performansa Tomislavu Gotovcu, piše Jutarnji list.

image Foto: Cropix

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...