NAKON KATASTROFALNIH REZULTATA: Smijenjen trener iz Srbije koji je dvaput mijenjao ime jer se stidi svog porijekla…

Nestor El Maestro više nije trener nogometaša Sturma iz Graza

  • Sport

  • 25. Jun. 2020  

  • 2

Riječ je o treneru rodom iz Beograda koji je na klupi Sturma proveo godinu dana. Široj javnosti poznat je po izjavama u kojima je rekao da se srami svog srpskog porijekla, a u redovima Sturma nije uspio ponoviti ranije dobre rezultate ostvarene u Spartaku iz Trnave i sofijskom CSKA-u.

Ukupno je na klupi Sturma ostvario 13 pobjeda, 5 remija i 14 poraza, te ekipu ostavlja na šestom mjestu na tabeli sa četiri boda manje od pozicija koje vode u Evropu.

Osim Nestora smijenjen je i njegov brat Nikon El Maestro, koji mu je bio pomoćnik, a naslijedili su ih Thomas Hösele i David Tauschmann.

Nestor El Maestro inače je rođen kao Nestor Jevtić, a ovaj 37-godišnjak dva je puta mijenjao prezime.

Tokom 90-ih otišao je u Englesku, a u jednom je intervjuu za Guardian izjavio: „Zapravo sam dva puta mijenjao prezime. Prvi put kada sam imao 16 ili 17 htio sam se riješiti onog ić. Nakon toliko godina u Engleskoj osjećao sam se kao Britanac, a bilo me malo stid što sam iz Srbija koja je tada bila u svijetu poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću čije je prezime završavalo kao moje sudilo se tada za ratne zločine", izjavio je Nestor svojevremeno za The Guardian.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...