VIC DANA: Vratio se Crnogorac iz rata pa, kad se oko njega okupilo cijelo selo, poče priču kako je herojski jurišao na Turke…

Nasmijte se uz naš odabir vica dana.

  • Zabava

  • 26. Jun. 2020  26. Jun. 2020

  • 0

Vratio se Crnogorac iz Prvog balkanskog rata. Zasuk'o brčine, za pojasom sablje i kubure, a na prsima ordenje. Skupilo se selo oko njega i traže da im priča kako je bilo u ratu.

„Bijasmo mi na jednu čuku, nas stotinu sivih sokolova, kad navališe Turci, njih tri, četiri 'iljade, kukavna im majka. Odbismo mi jedan juriš, odbismo i drugi, pa treći. Kad navališe i četvrti put, viđasmo mi da nema više municije. No, nema druge pa isukasmo svijetle sablje i jurnusmo mi na njih. Kad, naletih ja na jednog Turčina i zamahnuh jedanput, odsijekoh mu jednu ruku, zamahnuh drugi put, odsjekoh mu drugu ruku, treći put jednu nogu i četvrti drugu nogu."

„A, šta mu bi' s glavom?", upita jedan đetić.

„A, s glavom? Pa, glavu mu je neko drugi prije odsjek'o!"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...