KUPIŠ NOVO VOZILO PA SE HVATAŠ ZA GLAVU: Ovo su novi automobili s kojima vlasnici imaju najviše problema…

Zamislite, kupite novo vozilo i za nekoliko dana morate s njim u servis...

  • Auto

  • 26. Jun. 2020  26. Jun. 2020

  • 0

Upravo se tim pitanjem već godinama na američkom tržištu bavi J. D. Power i provodi istraživanje Initial Quality Study.

Istraživanje se bavi problemima koje vlasnici imaju s automobilima u prvih 90 dana od kupovine, odnosno preuzimanja. Stručnjaci iz J. D. Powera telefonski su kontaktirali vlasnike vozila i ove godine su proširili broj pitanja. Prati se sve, od kvaliteta, pouzdanosti, vozačkog iskustva i usluge u salonu/servisu – vlasnicima vozila postavljaju se ukupno 223 pitanja, a u posljednjoj anketi ispitano je 87.282 ljudi.

Vlasnici automobila imaju najviše problema sa sistemima infotainmenta, a najviše je prigovora na glasovno biranje, Android/Auto i Apple CarPlay, biranje funkcija pomoću touchscreena, navigaciju i Bluetooth vezu – uglavnom, gotovo sve što je povezano s tim uređajem.

J. D. Power objavljuje statistiku broja problema na 100 vozila (u prvih 90 dana) i za 2020. godište na prvom mjestu po pouzdanosti su KIA i Dodge, potom slijede Chevrolet, RAM, Genesis, Mitsubishi, Buick, GMC, Volkswagen, Hyundai… Na dnu su Jaguar, Mercedes-Benz, Volvo, Audi, Land Rover i Tesla. Zanimljivo, proizvođač električnih automobila nije želio ustupiti J. D. Poweru podatke o kupcima u 35 država pa su se istraživači sami potrudili locirati ih i nazvati. U prvih 90 dana vlasnici Tesle imaju čak 250 problema na 100 vozila i to je zaista loš rezultat.

Pogledajte tabelu sa poretkom marki (broj problema na 100 vozila)…

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...