UGLEDNI NEW YORK TIMES OBJAVIO MAPU NOVIH ŽARIŠTA: Republika Hrvatska jedina označena CRVENOM BOJOM...

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu bliži se brojci od 10 miliona, novozaraženih je više nego ikada, a svakog dana se zabilježi više od 100.000 slučajeva.

  • Regija

  • 27. Jun. 2020  27. Jun. 2020

  • 0

Nova žarišta izbijaju širom svijeta, a najveće u Evropi je, prema mapi koju redovno ažurira američki "New York Times" (NYT), Hrvatska, koja je, uz Crnu Goru, jedina na kontinentu obilježena tamnocrvenom bojom.

Ova specifična mapa prikazuje porast broja novih slučajeva, odnosno pojavu žarišta. Zemlje kod kojih je broj zaraženih u padu, obilježene su plavom bojom, one u kojima je broj novozaraženih stabilan, u svijetlooker boju, dok su one zemlje u kojima je zabilježen porast, obilježene narandžastom ili crvenom bojom, ovisno o jačini rasta.

altKoronavirus u regijiNYT/Screenshot

Hrvatska je označena crvenom bojom, jer je u prethodnih nekoliko dana s nula stigla na gotovo 100 infekcija dnevno.

Koronavirusom u svijetu do sada je zaraženo 9.780.900 ljudi, pokazuju zvanični podaci. Od posljedica Covida-19 umrlo je najmanje 493.600 ljudi, dok je prisustvo virusa zabilježeno u gotovo svim zemljama svijeta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...