O OVOJ FOTOGRAFIJI BRUJE BiH I REGION: Kako se bh. umjetnik našalio na trenutnu situaciju...

Vijest o uvođenju karantina u Hrvatskoj za državljane Bosne i Hercegovine proširila se vrlo brzo našom zemljom i regionom, a pojedini svjetski mediji su pisali o tome.

  • Kultura

  • 27. Jun. 2020  27. Jun. 2020

  • 0

Jasan stav Kriznog štaba iz susjedstva izazvao je ogorčenost bh. građana koji su planirali ljetovati na Hrvatskom primorju.

U moru reakcija na odluku koju mnogi stručnjaci  smatraju ‘ishitrenom’, Bosanci, kao i obično, svaku lošu situaciju okrenu na šalu pa tako i ovu.

Šaljivom rakcijom najviše se istaknuo 25-godišnji Kakanjac Edin Šahinović, koji je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, čija je ilustracija preplavila društvene mreže ponajviše bh. korisnika na društvenim mrežama.

„Svakodnevno smo bombardirani informacijama“

Šahinović je prokomentirao kako je nastala ilustracija:

alt

- Kako smo svakodnevno bombardirani informacijama, a i u opisu posla mi je trenutno da sam upućen u aktuelna dešavanja u državi i regionu, učinilo mi se zanimljivim da uradim komentar na karantin pri ulasku u komšijsku avliju –  kaže Šahinović i dodaje:

- Ima stih iz pjesme poznatog muzičara koji kaže: ‘Srce hoće more, novčanik kaže ne more...“ To je i danas aktuelno, osim novčanika, sad i na granici dobijemo taj odgovor – pojašnjava Edin Šahinović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...