NEDOSTAJE JOŠ SAMO POTPIS MINISTRICE MILIĆEVIĆ: Vlada Federacije BiH raspisuje najveći tender za Koridor 5C...

Radi se o sredstvima za dionicu dugu 51 kilometar, od Ovčara do juga Mostara, na kojoj je planirana i izgradnja tunela Prenj, a koji je jedan od najsloženijih projekata u BiH kada je u pitanju cestogradnja

  • Ekonomija

  • 28. Jun. 2020  

  • 0

Sredstva za ovu dionicu od 1,6 milijardi KM već su osigurana. Potrebno je da svoj potpis stavi Jelka Milićević, ministrica finansija Federacije, te podrže ministri u Vladi. Prije sjednice Vlade, Uprava „Autocesta“ će održati i sastanak s Milićević kako bi ova institucija, koja je ključna za ovaj posao, dala zeleno svjetlo.

Samo radovi na tunelu Prenj, dužine 12 kilometara, vrijedni su 250 miliona eura.

Kada je u pitanju tunel Prenj, koji je okvalificiran kao megaprojekt u BiH, radit će se o devetom najdužem tunelu u Evropi.

Izgradnja tunela Prenj je dio dionice autoceste Ovčari – tunel Prenj – Mostar sjever, a zajedno, kako u finansijskom tako i praktičnom dijelu, tunel prati i gradnja poddionice Mostar sjever – Mostar jug. Planirano je da gradnja traje šest godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...