SA ŠKOROM NIKO NEĆE DA SE "DRUŽI": "Plenković i Bernardić bježe od sučeljavanja sa mnom"

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro prozvao je danas čelnike HDZ-a i SDP-a Andreja Plenkovića i Davora Bernardića, jer su izbjegli sučeljavanje s njim u organizaciji Glasa poduzetnika, ocijenivši da nemaju ekonomska rješenja za krizu.

  • Regija

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 0

"Više sam puta javno pozvao suparnike na sučeljavanje koje neće biti u uvjetima gdje će neki imati veliku prednost. Plenković, a čini se i Bernardić, ne žele se sa mnom sučeliti nigdje drugdje osim na HTV-u, takozvanoj javnoj, a zapravo državnoj televiziji, u strogo kontroliranim uvjetima", saopštio je Škoro. 

Žalosnim je ocijenio da potencijalni premijerski kandidati Plenković i Bernardić bježe od spomenutog sučeljavanja koje se trebalo održati sutra, već šalju zamjene i izbjegavaju pitanja na koja će neko morati odgovoriti ove jeseni, kada RH, kaže, vrlo vjerovatno očekuje teška ekonomska kriza. 

Za razliku od Plenkovića i Bernardića, ja znam kako zaraditi svoju i tuđu plaću

Kao neko ko, za razliku od njih, zna kako je to zaraditi i svoju i tuđu plaću, navodi, on smatra da je upravo to ključna tema izbora, kao i da je udruženje Glas poduzetnika pravo mjesto za odgovaranje na ta pitanja. Osim toga, Škoro je pozvao medije da počnu propitivati kompetencije i znanja drugih premijerskih kandidata.

"Iako duopol HDZ-a i SDP-a preko prijateljskih medija i novinara pokušava spinovima i konstrukcijama nametnuti svjetonazorske teme, svakom s barem nešto životnog iskustva jasno je da će vrlo skoro u pitanje doći opstanak cjelokupnog hrvatskog gospodarstva i da trenutno nemamo taj luksuz", ocijenio je Škoro. 

Programi drugih stranaka i koalicija samo "zbirka lijepih želja" 

Upozorava kako su već sada hiljade firmi i desetine hiljada poduzetnika na rubu opstanka pa stoga Plenkovićevo i Bernardićevo izbjegavanje sučeljavanja s njim smatra "izuzetno neodgovornim" te ekonomske programe drugih stranaka i koalicija vidi samo kao "zbirku lijepih želja".

"Poduzetnici, ali i cjelokupna javnost, moraju znati kakva znanja posjedujemo, koje odgovore im nudimo i koji će biti naši potezi na tom planu", zaključio je Škoro. 

Glas poduzetnika okuplja oko 100.000 poduzetnika bez kojih je nemoguće zamisliti hrvatsku privredu te se njihova pitanja u ovom teškom trenutku, kada su kriza i recesija vrlo izgledne, nameću kao ključna, navodi se u saopštenju.

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...