SUŠIĆ ZA SPORTSKE.BA: "U Barceloni znaju u čemu je Pjanić bolji i od Ronalda"

Miralem Pjanić se u posljednje vrijeme uklapao u lošu formu kompletnog Juventusa, koji dosta slabo igra iako je i dalje prvi u italijanskom prvenstvu.

  • Sport

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 0

Transfer Miralema Pjanića u redove katalonskog giganta Barcelonu odjeknuo je fudbalskim svijetom, a naša zemlja će, nakon legendarnog Mehe Kodre, koji je devedesetih godina branio boje "Blaugrane", ponovo imati jednog reprezentativca u redovima peterostrukog šampiona Starog kontinenta.

Osvrt na Pjanićev prelazak iz Juventusa u Barcelonu dao je Safet Sušić, najuspješniji selektor BiH, kojem je Pjanić bio jedan od glavnih oslonaca na Mundijalu u Brazilu 2014. godine.

"Teško je odbiti Barcu. Ili Real. Vrlo teško. To su dva najveća kluba na planeti. Mislim da je napravio dobru stvar, kao i uvijek do sada. On nikad nije pogriješio s transferom. Ni kad je stigao iz Lyona u Romu, pa iz Rome prešao u Juve, a ni ovog puta. Mislim da će biti jedan od glavnih igrača i da neće imati problem sa minutažom, jer je Barca dugo željela dovesti našeg igrača i sad kad su u tome uspjeli, sigurno će mu pronaći prostor da pokaže sve ono što zna. On ima još nekoliko godina karijere pred sobom i ovo je zaista ogromna stvar", smatra Pape te dodaje kako neki problemi u svlačionici Barce (navodni fizički sukob Griezmanna i Messija te neslaganje Messija s trenerom Setienom) neće negativno utjecati na bh. veznjaka.

"Pjanić je zreo igrač, klasa i iskusan, prošao je mnogo toga u ovog sportu i mislim da je njegova pozicija startera u timu neupitna."

Miralem Pjanić se u posljednje vrijeme uklapao u lošu formu kompletnog Juventusa, koji dosta slabo igra iako je i dalje prvi u Seriji A, a trener Sarri sve je više na udaru kritika navijača torinskog tima zbog loše taktike i forme ekipe. Dodatni problem našem veznjaku stvarao je i narcisoidni Cristiano Ronaldo, koji je često “krao” Miralemu “slobodnjake” koji su jedno od njegovih najjačih oružja.

"Najbolje Pjanić zna kako mu je bilo u posljednje vrijeme u Juventusu. Znam samo da je uradio jako mnogo za taj tim. Istina, imao je taj problem oko izvođenja slobodnih udaraca zbog Ronalda i pored toga što cijeli svijet zna koliko to Miralem bolje radi od njega", kaže Sušić.

Bivši selektor "Zmajeva" ove sezone prednost daje Realu u borbi za naslov šampiona La Lige.

"Real ima dva boda prednosti, do kraja sezone je još nekoliko kola, a Barcelona je napravila dva ozbiljna kiksa, u Sevilli je igrala samo 0:0 i sad protiv Celte je spašavala bod (2:2). Veće šanse dajem Realu, jer u ovoj situaciji dva boda prednosti mogu biti ogromna", rekao je Safet Sušić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...