ŽESTOK UDAR NA ARNAUTA: "U svakoj rusofobiji ima mnogo srbofobije, a u svakoj srbofobiji ima i malo rusofobije..."

Nakon što je poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Damir Arnaut uputio poslaničko pitanje Ministarstvu vanjskih poslova BiH u kojem je zatražio odgovor zašto je izdata saglasnost za slijetanje ruskog aviona bez saglasnosti Predsjedništva BiH, oglasili su se iz SNSD-a i Ujedinjene Srpske.

  • Politika

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 5

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Snježana Novaković-Bursać kaže da se kroz poslanička pitanja kao što je Arnautovo, najbolje vidi malicioznost i neprincipijelnost u ponašanju pojedinih poslanika.

- O tome najbolje svjedoči činjenica da je pitanje postavljeno nakon što su pripadnici epidemiološkog odreda ruske vojske izvršili dezinfekciju zdravstvenih ustanova širom Srpske i nakon što su izrazili spremnost da isti posao urade i u zdravstvenim ustanovama u Federaciji BiH. Zato zaista ne vidim nijedan razlog za postavljanje takvog pitanja, osim ako njegova krajnja namjera nije bila da nekome pokaže da mu smeta sve što dolazi iz Rusije - kaže Novaković-Bursać.

Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Nenad Stevandić kaže da u svakoj rusofobiji ima mnogo srbofobije, a u svakoj srbofobiji ima i malo rusofobije.

- Kada se sve to spoji, dobije se jedno takvo poslaničko pitanje. Koliko se sjećam, Rusi su ponudili da učestvuju i u dezinfekciji zdravstvenih ustanova u Sarajevu, Mostaru i drugim mjestima, ali to je odbijeno iako se na gest dobre volje velike sile uvijek pruža ruka, a ne pokazuje srednji prst - kaže Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...