"SB" NA LICU MJESTA; PROMJENA NA ČELU CIK-a: Nakon burnog početka sjednice, Željko Bakalar izabran za predsjednika (FOTO)

Tajnim glasanjem članovi Centralne izborne komisije BiH na 31. sjednici izabrali su novog predsjednika ove institucije. Željko Bakalar sa šest glasova za i jednim nevažećim listićem postao je novi predsjednik, a funkciju preuzima 1. jula 2020. godine.

  • Društvo

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 1

“Hvala vam, nije bilo previše neizvjesno zbog kolege Rogića čiju odluku moramo poštovati. Ovo mi je velika čast, ali i obveza. Želim da se zahvalim predsjedici koja je u svom kratkom tromjesečnom mandatu unijela posebnu snagu i energiju. Očekujem transparentnost u radu institucije”, rekao je na sjednici novoizabrani predsjednik Centralne izborne komisije BiH. 

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH birao se između članova CIK-a iz reda hrvatskog naroda. Član Centralne izborne komisije BiH Vlado Rogić na početku sjednice izvjestio je kolege da neće biti kandidat za predsjednika ove institucije. Trenutna predsjednica CIK BiH Vanja Bjelica-Prutina pitala je kolegu Rogića zbog čega se o svojoj odluci da ne bude kandidat nije izjasnio ranije.

“Ovo ste vjerovatno tek sada odlučili. Mi smo o ovome razgovarali juče tokom organizacije ove sjednice i ja mislim da je bilo koretktno da kažete da niste kandidat. U tom slučaju imamo jednog člana, a to je gospodin Željko Bakalar - koji će biti kandidat za izbor predsjednika Centralne izborne komisije”, rekla je na sjednici Vanja Bjelica-Prutina.

(SB / N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...