ADNAN TERZIĆ NAPUSTIO ZGRADU SIPA-e: Direktora JP "Autoceste FBiH" na kapiji dočekalo neugodno pitanje…

Adnan Terzić, aktuelni direktor "Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine", boravio je danas u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu BiH.

  • Vijesti

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 1

Po izlasku je kazao da je bilo riječi o slučaju u kojem je Naredbu o istrazi pokrenulo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a tiče se ranije prijave biznismena iz Velike Kladuše Nermina Aleševića.

Alešević duže vrijeme tvrdi kako su Terzić, kao odgovorna osoba GP "Put" Sarajevo, i još niz osoba učestvovali u nezakonitom pribavljanju ZK izvadaka za određene prostore u Kladuš,i koje su založili za kredit u "Bobar banci", iako nisu bili njihovi vlasnici.

Čitav slučaj, koji je neko vrijeme stajao u ladicama pravosudnih institucija, izrodio je i aferu "Potkivanje", u kojoj je jedan od aktera predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

Uprkos insistiranju da kaže u kom svojstvu je bio u zgradi SIPA-e, Terzić nije odgovorio.

"Došao sam kako bih sa zvaničnim državnim institucijama razgovarao o krivičnoj prijavi koju su iz "Agrokomerca" podnijeli protiv mene. Alešević i ostali me povlače po blatu i konačno sam došao tu, a nemam pojma u vezi s čim. Konačno sam došao razgovarati i započeli smo proces. Dao sam izjavu i to je to", rekao je Terzić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...