ENGLESKI KLUB PROGLASIO STEČAJ: Ne tako davno srušili su Manchester City u okršaju za trofej, a sad propadaju

Engleski nogometni drugoligaš Wigan proglasio je stečaj zbog velikih finansijskih problema u koje je zapao tokom epidemije koronavirusa.

  • Sport

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

Wigan je tako postao prvi engleski klub koji se zbog pandemije našao u teškoj finansijskoj situaciji.

Wigan je trenutno na 14. mjestu Championshipa, ali sada mu prijeti oduzimanje 12 bodova, čime bi pao na dno tabele.

U klubu su već imenovali stečajnog upravnika, a prvi cilj je nekako izgurati sezonu do kraja.

"Naš najvažniji cilj je okončati ovu sezonu. Tada moramo pronaći investitore koji će spasiti Wigan i tako sačuvati radna mjesta zaposlenika", saopćila je kompanija koja je preuzela stečajni postupak.

Bilans kluba pokazao je gubitak od 9,2 miliona funti u junu prošle godine, za 2019., kada je objavljen finansijski izvještaj.

Klub je osnovan 1932. godine, a u elitnom natjecanju posljednji put je nastupio 2013., kada je postigao svojih najveći uspjeh - osvajanje FA kupa senzacijom protiv Manchester Cityja u finalu. Premier ligu igrali su od 2005. do 2013.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...