RUŠI SE TRADICIJA, ALI...: Mercedes u sezonu Formule 1 ulazi s drastičnom promjenom na svojim bolidima; za to ta momčad ima jako dobar razlog

Aktuelni prvak Formule 1 Lewis Hamilton javno je pohvalio odluku svoje momčadi Mercedesa o promjeni livreja, odnosno kombinacije boja na bolidu, te su tako oni postali 'crne strijele', a srebrena više nije dominantna.

  • Sport

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

Aktuelni prvak Formule 1 Lewis Hamilton javno je pohvalio odluku svoje momčadi Mercedesa o promjeni livreja, odnosno kombinacije boja na bolidu, te su tako oni postali 'crne strijele', a srebrena više nije dominantna. Iz Mercedesa su ranije obavijestili javnost o promjeni livreja i boja na bolidima, koje će sada biti dominantno crne boje, što je velika promjena, jer je zaštitni znak ove momčadi bila srebrena boja.

Isto tako, vozači Lewis Hamilton i Valtteri Bottas nosit će u ovoj sezoni odijela crne boje, a prilagodbu dizajna doživjet će i kacige obojice vozača.

Na ovu promjenu osvrnuo se šestostruki svjetski prvak.

"Veoma je važno što su u našoj momčadi prepoznali ovaj važan trenutak u kojem se nalazimo i što su na ovaj način podržali nastojanja za promociju jednakosti i ravnopravnosti. Osobno sam u životu nerijetko osjetio neugodnosti i probleme vezane za rasizam, ne samo ja nego i moja obitelj, moji prijatelji i zato doista govorim iz srca kada apeliram na uvođenje promjena", izjavio je Britanac te dodao:

"Zahvaljujem šefu Totu Wolffu, ali i cijeloj upravi Mercedesa koja je imala strpljenja i sluha saslušati me i razumjeti poruke koje sam im prenosio iz osobnog iskustva i u na kraju se odlučiti na tako veliku promjenu."

Inače, ova odluka Mercedesa povezana je s aktivizmom Lewisa Hamiltona, koji je aktivan zagovornik pokreta "Black Lives Matter", a u nekoliko navrata otvoreno je kritizirao vodstvo Formule 1 zbog nejasnog iskazivanja stavova u problematici rasizma i netolerancije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...