CIK IH PREKRIŽIO: Za 13 političkih stranaka izrečena zabrana učešća na narednim izborima

Razlog je nepodnošenje finansijskih izvještaja.

  • Politika

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 1

Centralna izborna komisija BiH je izrekla administrativnu mjeru uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima za 13 političkih stranaka zbog nepodnošenja finansijskih izvještaja Centralnoj izbornoj komisiji BiH u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih stranaka i Izbornim zakonom BiH.

Političkoj stranci Izvorna Srpska je izrečena administrativna mjera uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima zbog nepodnošenja finansijskog izvještaja za 2018. godinu.

Za 12 političkih stranaka izrečena je administrativna mjera uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima zbog nepodnošenja finansijskog izvještaja za 2019. godinu. Ovo su te stranke:

1. Kongresna narodna stranka zaštite prava boraca i građana-pravde i morala BiH;
2. Socijaldemokratska unija Bosne i Hercegovine;
3. Nezavisna demokratska stranka;
4. Pokret za naš grad;
5. Novi pokret Bosne i Hercegovine;
6. Regionalni demokratski savez;
7. Slobodna Srpska;
8. Nova partija;
9. Srpska napredna stranka-Izvorna;
10. Novi bošnjački pokret;
11. Srpska tradicionalna oslobodilačka partija i
12. Penzionerska demokratska stranka.

Odluke Centralne izborne komisije BiH o izricanju administrativnih mjera navedenim političkim strankama nisu pravosnažne i protiv njih se može podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od 15 dana, od dana prijema odluke. 

(SB/NAP)   

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...