NEMA DŽEKE, NEMA GOLOVA: Trener Rome pravdao katastrofalnu odluku zbog koje su Rimljani izgubili šanse za Ligu prvaka…

Roma je sinoć ponovo razočarala nakon što je na svom Olimpicu poražena od Udinesea (0:2) i sada su četvrta pozicija i plasman u Ligu prvaka za rimski klub samo pusti snovi.

  • Sport

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 0

Ono što je bilo poprilično iznenađenje jeste da trener Fonseca sinoć u startnu postavu nije uvrstio Edina Džeku, već je mjesto u špicu napada zauzeo Nikola Kalinić.

Ušao je Džeko u igru u 72. minuti, ali nije uspio uraditi ništa. Inače, Roma je još od 29. minute igrala s igračem manje, jer je crveni karton zaradio Diego Perotti.

Nakon utakmice, i italijanske novinare je zanimalo zašto Džeke nije bilo u startnoj postavi. Paulo Fonseca je "otkrio" da je iskusnom bh. napadaču bio potreban odmor nakon dvije uvezane utakmice, a mislilo se i na predstojući meč s Napolijem.

Fonseca je istaknuo i da je Kalinić posebno dobro igrao u posljednjem meču prije prekida sezone protiv Cagliarija (dva gola i asistencija), što je bio jedan od razloga da se Hrvatu ponovo da šansa u starnoj postavi.

"Džeko je bio umoran, igrao je posljednje dvije utakmice. Utjecaj prve utakmice je bio veoma važan... Moram priznati da je Kalinić igrao dobro prije izlaska iz igre, kao i u utakmici s Cagliarijem", izjavio je Fonseca pa dodao:

"Također sam mislio o utakmici s Napolijem, ona je veoma važna za nas... Džeko i Kalinić su različiti igrači. Danas je Edin bio dobar nakon ulaska u igru, ali vjerujem i Kaliniću."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...