DUGO JE VEĆ S NAMA: Najbolji strijelac Eura 2004. ide u penziju, ovo mu je posljednja sezona

Bivši češki fudbalski reprezentativac Milan Baroš najavio je kraj karijere na koncu ove sezone.

  • Sport

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 0

"Glava bi željela nastaviti, ali moje tijelo je odgovorilo ne", kazao je 38-godišnji Baroš, trenutno član Banika iz Ostrave.

Tijelo mu ne dopušta da i dalje igra nogomet

"Već duže vrijeme imam zdravstvenih problema. Moje tijelo više ne funkcionira kao nekada ni kao što bi trebalo", dodao je bivši češki internacionalac, koji je u dresu nacionalne vrste zabio 41 gol u 93 nastupa. Bio je najbolji strijelac Europskog prvenstva 2004. u Portugalu sa pet pogodaka.

S Liverpoolom je osvojio Ligu prvaka u najboljem finalu u povijesti

Najveći uspjeh u karijeri ostvario je u dresu Liverpoola 2005. osvojivši Ligu prvaka u nezaboravnom finalu protiv Milana. Na Anfieldu je proveo tri godine.

Igrao je i za Lyon, Aston Villu, Portsmouth, Galatasaray i Antalyaspor, a 2014. vratio se u domovinu.

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...