REKORDAN TRANSFER U DOBA KORONE: Sane potpisao za Bayern za 60 miliona eura (VIDEO)

U Bayernu je finiširan transfer koji se trebao dogoditi već prošlog ljeta.

  • Sport

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 0

Nakon što je prošao medicinski pregled, Leroy Sane i službeno je postao igrač Bayerna. Njemački reprezentativac tako je napokon potpisao za Bavarce, koji su ga htjeli dovesti još 2016. godine. No, tada ga je njihov bivši trener Josep Guardiola odveo iz Schalkea u Manchester City za 52 miliona eura. Bayern je proteklog ljeta bio spreman platiti rekordan iznos za krilnog napadača, spominjalo se čak 120 miliona eura. Međutim, povreda koljena zaustavila je posao.

Bayern ipak nije odustajao, a i Sane je sam forsirao odlazak. Manchester City na koncu je morao popustiti, jer njemačkom reprezentativcu ugovorna obaveza s "Građanima" istječe sljedećeg ljeta. Ta činjenica, kao i nove prilike nastale zbog korona-krize, uvjetovale su i cijenu, Bayern će za Sanea izdvojiti inicijalnih 50 miliona eura, a s raznim bonusima, odšteta može narasti na 60 miliona. Sane je čak pristao na manju plaću nego što ju je imao do sada u engleskom premijerligašu, zarađivat će oko 10 miliona eura, a nosit će broj 10, koji je donedavno nosio Arjen Robben.

Sane je putem Twittera zahvalio bivšem klubu na lijepe četiri godine, a posebno treneru Pepu Guardioli.

- Prije svega, hvala "Građani"! Hvala mnogo na prekrasnom razdoblju i velikoj podršci u posljednje četiri godine. Bilo je to intenzivno i uspješno vrijeme koje sigurno neću zaboraviti. Pobijedili smo u mnogo utakmica, postigli 'tonu' golova, postavili nekoliko rekorda i osvojili ukupno sedam trofeja. Hvala navijačima, stručnom štabu i mojim saigračima. Uvijek ću svoje vrijeme u Cityju pamtiti s velikom srećom i ponosom. Također, hvala mom treneru koji me napravio boljim igračem i ima veliku zaslugu što sam proglašen najboljim mladim igračem u 2018. godini. Naučio sam mnogo i vrlo sam ponosan što sam bio dio ovog putovanja - poručio je Sane.

  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...