OVO JE MONSTRUOZNO: Navukli pedofila na lažni profil 12-godišnjakinje, stvari koje je pisao su gnjusne

Diverziju su smislili aktivisti grupe "Stoppedofilijisp Sub Rosa" iz Srbije, koju čini petnaestak entuzijasta.

  • Regija

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 0

Stariji muškarac I. P. s virovitičkog područja dopisivao se dva mjeseca s djevojčicom od 12 godina, kojoj je izjavio ljubav, a potom i izrazio spremnost na spolni odnos s njom. Slao joj je virtuelne poljupce i zagrljaje, govorio joj da je obožava. Tvrdio je i da tako mlade djevojke zovu „piletina“, ali da on nije pedofil te da je imao spolni odnos s djevojkom od 17 godina “koja ga poslije više nije puštala”.

Iako mu je djevojčica u više navrata napisala kako ima 12 godina i da ne razumije o čemu sve govori, on je bio ustrajan, savjetujući joj gnjusno čak i da ode u trgovinu i kupi krastavac određene dužine da nadoknadi manjak znanja o nekim stvarima.

Prepiske su u četvrtak navečer postale javne, zajedno s cijelom mučnom pričom, koju je na Facebooku objavila grupa "Stoppedofilijisp SubRosa". Iza te grupe nalazi se i djevojčica, koja je, srećom, lažna. Naime, predator se dva mjeseca dopisivao s diverzijom djevojčice stare 12 godina, misleći da je riječ o pravoj osobi.

Diverziju su smislili aktivisti u ovoj grupi, koja ima sjedište u Republici Srbiji, ali djeluje u nekoliko zemalja, s ciljem prokazati pedofile i predatore koji putem društvenih mreža vrebaju djecu. Potencijalne žrtve tako žele sačuvati prije nego li dođe do fizičkog kontakta sa predatorom.

Grupu "Stoppedofilijisp Sub Rosa" čini petnaest entuzijasta koji su stalno na internetu i koji ovako posebnim angažmanom čuvaju djecu da ne postanu žrtve seksualnog i drugih vrsta nasilja. Njihove objave prati više od pola miliona korisnika društvenih mreža.

- Ovaj posao vidimo kao preventivu. Znamo da policija ima dobru volju i da se silno trudi, ali mnogo puta ruke su im, jednostavno, vezane zakonima. Cilj nam je da se oni koji su spremni imati spolne odnose s djecom, javno prokažu, da okolina i javnost znaju za njih i da tako sačuvaju svako dijete od predatora.

Velika većina predatora, nakon određenog vremena, uz to što šalju pornografski sadržaj, izrazi želju za susretom. A to se ne smije dopustiti – rekao nam je K. Nikolić, jedan od članova grupe, koga smo kontaktirali u jednom od prijašnjih slučajeva s našeg područja. Grupa je i ovaj put objavila prepiske s virovitičkim predatorom isključivo s ciljem da upozore “građane i djecu Virovitice” na njega, ali i da odgovorne potaknu na angažman.

Slučaj je odmah aktivirao korisnike društvenih mreža, koji su zatražili hitnu reakciju policije. Policijska uprava virovitičko-podravska provodi kriminalističko istraživanje, a nakon što ga dovrši, na potezu je tužilaštvo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...