IZNENAĐUJUĆE VIJESTI IZ SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE: Prvi rezultati ispitivanja lijeka protiv koronavirusa vrlo brzo, već za...

Svjetska zdravstvena organizacija, u roku od dvije nedjelje očekuje prve rezultate kliničkih ispitivanja lijekova, koji bi mogli da budu efikasni u liječenju oboljelih od Covida-19, saopštio je danas generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

  • Društvo

  • 03. Jul. 2020  

  • 0

Izvršni direktor WHO za vanredne programe Mile Ryan rekao je na brifingu za novinare da ne bi bilo mudro predviđati kada bi vakcina protiv Covida-19 mogla da bude spremna za masovnu distribuciju, prenosi Reuters.

Kako je naveo, iako bi kandidat za vakcinu mogao da se pokaže kao efikasan do kraja godine, pitanje je koliko brzo bi mogla da počne masovna proizvodnja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...