IDE LI PREMA NAMA?: Strahovito nevrijeme zahvatilo Srbiju, neki dijelovi pogođeni poplavama (VIDEO)

Olujno nevrijeme, praćeno prolomom oblaka, grmljavinom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je danas poslije podne više dijelova Srbije.

  • Regija

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 0

Jak pljusak praćen grmljavinom i gradom pogodio je popodne Bor. Najprije se čula grmljavina da bi u razmaku od pola sata krenula jaka kiša praćena gradom koja je trajala 15-ak minuta.

Trenutno nema padavina, ali i dalje grmi.

Grad je padao i u Topoli, dok su obilne padavine izazvala bujice na vodotokovima u Gornjem Milanovcu.

Jaki pljuskovi sa grmljavinom i gradom pogodili su Smederevsku Palanku, opštinu Loznica kao i srednji Banat.

Na snimku objavljenom na Facebooku vidi se kako kiša lije unutar fabričke hale u Smederevskoj Palanci.

Tamni oblaci nadvili su se večeras i nad Beogradom gde je bilo povremenih pljuskova.

Kako se navodi na sajtu RHZM, obačnost koja na području Mačvanskog, Kolubarskog i Zlatiborskog okruga uslovljava intenzivne pljuskove i lokalnu pojavu grada premeštaće se ka Moravičkom i Šumadijskom okrugu.

Meteorolozi nestabilno vrijeme najavljuju i u narednim danima. Do utorka ce biti promjenljivo oblačno, mjestimično sa pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje su moguće i nepogode sa velikom količinom padavina i gradom prenosi Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...