TAKO TO RADI ERDOGAN: Iz Sandžaka danas zatražili pomoć; Već sutra stiže velika količina medicinske opreme

Ambasador Republike Turske u Beogradu Tanju Bilgic uputio je danas pismo predsjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmini Curić u kojem je obavještava o pomoći Turske koja sutra stiže u Sandžak.

  • Društvo

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 2

U pismu se, između ostalog, navodi da će sutra vojni avion s medicinskom opremom sletjeti na aerodrom u Beogradu.

"Povodom pisma za pomoć koje ste uputili predsjedniku Turske u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća zbog trenutne situacije u Novom Pazaru, želim da Vas obavijestim da smo sa Srbijom potpisali ugovor o donaciji. U okviru toga, sutra će jedan vojni avion sletjeti na aerodrom u Beogradu i tom prilikom će biti uručena pomoć Turske. Ona će biti dostavljena bolnici u Novom Pazaru, a obuhvata velike količine medicinske opreme koja je potrebna bolnici u Novom Pazaru", stoji u pismu.

Ambasador Bilgic je u pismu predsjednici Vijeća također uputio i hatarnamu povodom preseljenja na ahiret predsjednika Izvršnog odbora prof. dr. Hasima Mekića.

Bošnjačko nacionalno vijeće nedavno je uputilo poziv za pomoć predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu u kojem je zatraženo upućivanje hitne medicinske pomoći Sandžaku.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...