SPEKTAKULARNA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE: Pogledajte kako su uhapšeni Beograđani koji su likvidirali Miloša Peruničića (VIDEO)

Španska policija uhapsila je četvoricu muškaraca zbog sumnje da su prije mjesec dana nasred ulice likvidirali Baranina Miloša Peruničića, koji je, navodno, bio blizak kotorskom klanu.

  • Hronika

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 1

Beograđani Nemanja S. (22), Duško Š. (29) i Nikola D. uhapšeni su u Barceloni zbog sumnje da su 2. juna u Marbelji ubili Baranina Miloša Peruničića (41), koji je, navodno, bio blizak škaljarskom klanu.

Osim trojice Srba, lisice su stavljene još jednom muškarcu u Marbelji, a njegov identitet još se utvrđuje. 

Kako su poslije spektakularne akcije hapšenja na dvije lokacije, u Barceloni i Marbelji, otkrili istražitelji, Peruničić je likvidiran u ratu kavačkog i škaljarskog klana, koji je u posljednjih šest godina odnio više od 40 života.

Miloš Peruničić, podsjetimo, navodno je bio blizak Alanu Kožaru, vođi barskog klana, koji je u prijateljskim odnosima sa „škaljarcima“.

- Uhapšeni su kod sebe imali hrvatske, najvjerovatnije falsifikovane pasoše. Nemanja S., Duško Š. i Nikola D. privedeni su u Barceloni, u koju su se, kako se vjeruje, sklonili dan nakon likvidacije - otkrili su španski istražitelji.

Kako prenose mediji, dvojica Srba sumnjiče se da su direktni izvršioci ubistva, dok su im druga dvojica pružala logističku podršku i pomagala im u skrivanju. Lisice su im stavljene u garaži stambene zgrade, a policija je tokom pretresa pronašla i laboratorij za uzgoj marihuane.

- Istraga je pokazala da je pozadina ubistva rat klanova, koji se s prostora Srbije i Crne Gore proširio na cijelu Evropu. Prateći pripadnike kotorskih klanova, policija je i došla do osumnjičenih, koji su, kako se sumnja, osim u proizvodnju marihuane, umiješani i u šverc kokaina - prenijeli su mediji.

Poslije likvidacije u Marbelji, očevici su ispričali da se Peruničić kobnog dana vraćao iz restorana, a u rukama je nosio kese s hranom. Ubica je, kako su ga opisali, bio muškarac obučen u mornarsko odijelo.

- Ispalio je u Peruničića deset hitaca iz automatskog oružja, a potom pobjegao motorom. Policija je pronašla motor i odjeću - podsjetili su izvori iz istrage.

Peruničić je i snimio vlastitu likvidaciju, jer je u trenutku kada je pucano na njega snimao glasovnu poruku na telefonu, u kojoj se čuje "neko puca".

NAGRAĐIVAN U ZATVORU

Osuđen pod lažnim imenom

Miloš Peruničić u Španiju je došao 2013. s bosanskim pasošem, izdatim u Banjoj Luci na ime Slaviša Zekić. Godinu dana kasnije, uhapšen je na brodu na kom je bio 31 kilogram kokaina.

- Zbog toga je robijao šest godina i iz zatvora je izašao nekoliko mjeseci prije smrti. Čekalo ga je protjerivanje iz Španije, ali se on borio da ostane u toj državi. Zanimljivo je da je on osuđen i da je robijao pod lažnim imenom, a tokom boravka u zatvoru nagrađivan je čak 19 puta zbog izuzetnog vladanja!

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...