KLOPP LJUT ZBOG PRAVILA: "Ako bilo ko od igrača Liverpoola ne dobije medalju, ja ću mu je dati"

Igrač prvaka mora odigrati najmanje pet prvenstvenih utakmica u sezoni kada je njegova ekipa osvojila naslov kako bi dobio šampionsku medalju.

  • Sport

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 0

Liverpool je napokon postao prvak Engleske. Međutim, menadžer koji je impresivno vodio "Redse" do prvog naslova nakon 30 godina je ljut.

Razlog zbog kojeg Jürgen Klopp ne slavi opušteno iako je čak sedam kola prije kraja prvenstva uzeo naslov braniocu i jedinom konkurentu Manchester Cityju, pravilo je Premier Leaguea.

Prema njemu, igrač prvaka mora odigrati najmanje pet prvenstvenih utakmica u sezoni kada je njegova ekipa osvojila naslov kako bi dobio šampionsku medalju.

Tako, naprimjer, hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić nema medalju Leicesterove senzacionalne sezone u Premiershipu, jer je u sezoni kada je njegov tadašnji klub osvojio naslov, odigrao samo pet utakmica.

Klopp je ogorčen tim pravilom: “Baš svaki igrač Liverpoola koji je ove sezone dio ekipe, zaslužuje medalju prvaka. I on će je dobiti. Ako ne od Premier Leaguea, onda od mene.”

Naravno, Kloppova objava da će se, iako je najzaslužniji za epohalni uspjeh, odreći šampionske medalje kako bi je dao realno nebitnim članovima ekipe, samo je učvrstila njegov ionako kultan status među navijačima Liverpoola.

(Sportske.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...