ZA PIKNIK, KAFU ILI KUNJANJE: Tri mjesta u hladu na kojima ćete se željeti zadržati

Kad ste posljednji put sjeli i uživali u pogledu koji puca na grad ili prekrasnu prirodu?

  • Zdravlje

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 0

Ljeti je šteta slobodno vrijeme provoditi u zatvorenom. Radije pronađite komadić hlada i priredite piknik u sigurnom okruženju.

Sada je pravo vrijeme da pobjegnete od svakodnevice i istražite mjesta idealna za uživanje u teškom hladu i smjestite se u svoju oazu daleko od svih.

Kako bismo vam barem malo olakšali potragu, pronašli smo mjesta koja će vas inspirirati na istraživanje hrvatskih dragulja stvorenih za piknik ili kafu, piše Zadovoljna.hr.

1. Parkovi

Gradski parkovi ljeti postaju mjesto za bijeg u hladovinu. Posebno ih volimo pohoditi vikendima tokom dana. Za maksimalno iskorišten dan potrebni su samo još dekica i pokoji slatki ili slani zalogaj, ovisno o tome koliko se dugo planirate zadržati, i ledeni napitak. Balkanci su poznati po tome da svoje vrijeme vole provoditi uz kafu pa će se sigurno i ona naći u ruksaku ili piknik košari, a ljetna su druženja još slađa uz hladnu kafu, koja je idealna za vruće dane. Kod otvorenih druženja, najbolje je to što su opuštena i neobavezna pa sve što volite, samo ponesite sa sobom.

2. Plaže

Ljeti najviše ipak volimo biti tik uz more. Plaže su, stoga, neizostavno mjesto za uživanciju. Slušanje valova koji lupaju u stijene dok nas sol svrbi za obraze trenutak je kao stvoren za ispijanje ledene kafe. Ljubitelji tog napitka sigurno će napuniti svoje prijenosne hladnjake gotovim ledenim specijalitetima koji dolaze u više varijanti. Kad vas uhvati fjaka, možete uživati u ledenom cappuccinu ili macchiatu.

3. Vidikovci

Kad ste posljednji put sjeli i uživali u pogledu koji puca na grad ili prekrasnu prirodu? Kod nas barem toga ima koliko god hoćete. Dakle, put pod noge.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...