RASPADA SE SAVEZ ZA SRBIJU: Opozicionar Vuk Jeremić ne voli Dragana Đilasa, a ima opoziciju i u vlastitoj partiji

Narodna stranka Vuka Jeremića izglasala je izlazak iz zajedničke odborničke grupe Saveza za Srbiju i ubuduće će nastupati samostalno u Skupštini Beograda; Ovakvoj odluci usprotivio se dio članstva, među kojima je i prvi čovjek SzS-a u Skupštini Beograda Nikola Jovanović.

  • Regija

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 0

Kako navodi izvor portala Nova.rs, Glavni odbor Narodne stranke, koji je planiran za danas, prolongiran je do daljnjeg.

“Prema informacijama koje sam dobio, razlog tome su podeljena mišljenja između predsednika stranke Vuka Jeremića i potpredsednika i šefa odobrničke grupe SzS-a u Beogradu Nikole Jovanovića. Oni se nisu saglasili o tome kako treba da izgleda nastup naše odborničke grupe u Skupštini Beograda. Vuk smatra da Narodna stranka mora da ide sa samostalnom odborničkom grupom, dok Nikola isključivo zagovara jedinstvo opozicije”, navodi sagovornik Nova.rs iz Glavnog odbora Narodne stranke.

Njihov izvor je potvrdno odgovorio na pitanje da li je tačno da je tokom održavanja sjednice beogradskog Odbora Narodne stranke organizovano objedinjeno glasanje za izlazak iz odborničke grupe SzS-a s glasanjem o povjerenju Vuku Jeremiću.

“Glasalo se za izlazak iz odborničke grupe SZS-a u Beogradu i za poverenje predsedniku stranke. I to objedinjeno. Mislim da to nije bilo fer. Većina je bila za, niko nije bio protiv, a nekoliko članova stranke je bilo uzdržano. Zbog takvog načina glasanja, mnogi su se pobunili i podelili. Voleo bih da sednemo da se dogovorimo, jer mi smo mala stranka da bismo se delili. Neka ranija dešavanja unutar naše organizacije mi govore da je ovo uvod za izlazak iz Saveza za Srbiju, jer nema neke ljubavi između Jeremića i Dragana Đilasa”, rečeno je spomenutom portalu.

Prije sjednice beogradskog Odbora Narodne stranke, 23. juna održana je sjednica Pedsjedništva ove partije, na kojoj je donesen zaključak o samostalnom djelovanju u budućnosti te da je misija Saveza za Srbiju okončana nakon izbora.

Narodna stranka nije jedina nezadovoljna politička grupacija unutar SzS-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...