TRUMP KAŽE DA KINA MORA ODGOVARATI ZA PANDEMIJU: Pohvalio je američku "naučnu genijalnost", a nije spomenuo...

...da je od posljedica infekcije umrlo skoro 130.000 Amerikanaca.

  • Svijet

  • 05. Jul. 2020  05. Jul. 2020

  • 1

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da Kina mora da snosi potpunu odgovornost za epidemiju virusa korona.

Trump je u govoru povodom 4. jula - Dana nezavisnosti istakao uspjeh države u borbi protiv Covida-19 uprkos povećanju broja novozoraženih širom zemlje.

Pohvalio je američku "naučnu genijalnost" i istakao da će SAD sigurno imati terapijsko rješenje i/ili vakcinu mnogo prije kraja ove godine, prenose "Nezavisne novine".

SAD imaju najveći broj umrlih i zaraženih od virusa korona. U posljednja 24 sata, prema podacima Univerzitet Johns Hopkins, potvrđeno je više od 43.000 novozaraženih.

Posebno je teška situacija na Floridi gdje je registrovano 11.458 novih slučajeva.

Trump nije spomenuo da je od posljedica infekcije umrlo skoro 130.000 Amerikanaca.

On je rekao da su SAD testirale skoro 40 miliona ljudi, a da je 99 posto slučajeva infekcije "potpuno bezopasno".

I ovaj put Trump je kritikovao demonstrante koji obaraju spomenike američkim historijskim ličnostima uz konstataciju da im je cilj uništenje, prenio je BBC.

Američki predsjednik je najavio da će se boriti i poraziti "radikalnu ljevicu, marksiste, anarhiste, agitatore i pljačkaše".

On se obraćao na travnjaku ispred Bijele kuće zajedno sa suprugom Melanijom, a među okupljenima bili su i vojnici i zdravstveni radnici.

Agencija "Sputnjik" javlja da su demonstranti zapalili američku zastavu nakon govora američkog predsjednika.

Demonstranti su uzvikivali "Jedan, dva, tri , četiri, ropstvo, genocid i rat" i "Pet, šest, sedam, osam, Amerika nikada nije bila velika".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...