DANAS OBJAVLJENI KONAČNI REZULTATI IZBORA U SRBIJI: Odziv birača 48.93 posto, Vučić osvojio 60.65 posto glasova

Republička izborna komisija Srbije objavila je danas konačne rezultate izbora prema kojima je 21. juna i 1. jula godine od 6.584.376 birača upisanih u birački spisak, svoje biračko ostvarilo 3.221.908 birača, što znači da je odziv bio oko 48,93 odsto.

  • Regija

  • 05. Jul. 2020  

  • 0

Izborna lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ osvojila je 60,65 posto od svih birača koji su izašli na izbore, odnosno 188 mandata. Izborna lista „Ivica Dačić–Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) - Dragan Marković Palma“ dobila je 10.38 posto glasova ili 32 mandata.

Lista „Aleksandar Šapić-Pobeda za Srbiju“ je osvojila 3.83 posto glasova birača, odnosno 11 mandata. U Skupštinu su ušle i četiri manjinske partije.

„Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor“ dobio je devet mandata, i izborna lista „Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Demokratska partija Makedonaca (DPM)“ osvojila je četiri mandata.

Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina i lista „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“ osvojile su po tri mandata. Ostale izborne liste nisu prošle cenzus, saopšteno je iz RIK.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...