NAJVEĆE IZNENAĐENJE IZBORA U HRVATSKOJ: Do jučer su bili „statistička greška“, a danas im čestita i slavna Jane Fonda…

Koalicijske stranke ljevice, okupljene oko platforme „Možemo“, osvojile su sedam mandata u Saboru Hrvatske.

  • Regija

  • 06. Jul. 2020  06. Jul. 2020

  • 0

Nosilac liste Tomislav Tomašević, održao je nadahnut govor.

Tomašević je uz pjesmu "Sretni ljudi" i uz skandiranje stigao na pozornicu.

"Prije nekoliko godina su nam rekli da ne možemo upasti u skupštinu. Pa onda da ne možemo uzdrmati Milana Bandića. Prije dva mjeseca su nam rekli da ne možemo upasti u Sabor. Prije mjesec dana su nam rekli da ne možemo osvojiti mandat izvan Zagreba. Pokazali smo im da možemo", rekao je. 

"Nismo imali infrastrukturu, ali imali smo kreativnost, inat i upornosti", kazao je i zahvalio volonterima i građanima koji su im donirali. 

"Pokazali smo da jedna mala iskra može vratiti nadu u budućnost. Prvi korak je bio da uđemo u Sabor. Drugi je da maknemo s vlasti sve lokalne šerife. I da nakon 20 godina maknemo Bandića s vlasti. Već nakon ovih rezultata, već sada možemo reći - Zagreb je naš", rekao je uz glasno skandiranje.  

Rada Borić rekla je da neće ići s HDZ-om. Dodala je i da očekuje čestitku Jane Fonde, glumice koja im je prije nekoliko dana pružila podršku.

"Prije mjesec i pol bili smo statistička pogreška. Sad imamo klub. Sigurna sam da će do promjena još doći. Važno je da su birači pokazali da možemo", rekla je Borić.

Nezavisni kandidat koalicije u 6. izbornoj jedinici Bojan Glavašević rekao je da su pronašli autentičnu, progresivnu političku opciju te su u 1. izbornoj jedinici za sada treća snaga, iza HDZ-a i Restart koalicije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...