NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO: Oni ni sami nisu zaokružili svoje ime na listiću; Više od 20 kandidata na izborima u Hrvatskoj nije dobilo nijedan glas...

Izbori u Hrvatskoj obilježeni su i jednim bizarnim detaljem, a to je da postoji mnogo kandidata koji nisu glasali za sebe.

  • Mini market

  • 06. Jul. 2020  06. Jul. 2020

  • 0

Iz jedne stranke čak deset članova nije dobilo nijedan preferencijalni glas, iz nekoliko po dvoje ili troje, a uglavnom je riječ o malo poznatim strankama za koje nije jasno ni zašto su izašle na izbore.

U tome prednjači stranka SHV (Stranka hrvatski vidik) u kojoj je čak deset članova izbore završilo s nulom, dakle nijednim glasom. SHV-ovu desetku s nulom čine Matija Bratanović, Van Maturanec, Snježana Lazarin, Artur Kalin, Laura Benc, Larisa Kalin, Marica Ač, David Angjal, Marija Flanjak i Darko Podgorelec.

Tu su i Slobodan Obreza iz SRP-a, Vlasta Medar iz Mrsićevih Demokrata, Ivan Bastalec iz HDS-a, zatim troje iz stranke Abeceda, Milka Ozimec, Dušan Hrubik i Branko Ozimec.

Iz saveza BDSH, HBPS nula glasova imaju Darijo Banić i Rudolf Lukman.

Iz Stranke hrvatskog zajedništa je troje s nulom – Zlatko Mužić, Karmela Fišer, Mirjana Spajić, a dvoje iz stranke Moja voljena Hrvatska - Boris Kružić i Kaleb Džodan.

Hrvatska stranka građanskog otpora (HSGO) ima jednu osobu s nulom - Šteficu Pižir, kao i HSR (Hrvatska stranka reda), u kojoj je na nuli ostao Silvano Starčić, te Marica Apučić iz Hrvatske stranke budućnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...