IVANA MARIĆ NEMA DILEMU: "Žele da odgode izbore čak i do 2022. godine"

Politička analitičarka i savjetnica za komunikacije Ivana Marić, u Novom danu na N1, komentarisala je sutrašnji sastanak lidera SDA, HDZ i SNSD.

  • Politika

  • 06. Jul. 2020  06. Jul. 2020

  • 0

"Teško da će postići dogovor, jer malo je povjerenja između njih. Zato im je potreban medijator, u vidu Međunarodne zajednice, jer oni su se toliko odmakli jedni od drugih. Vidimo da je njima najveći problem -  imenovanja. Apsolutno sve drugo što pričaju nije bitno. Bitno je da imenuju svoje ljude na određena mjesta. Nije tajna da se radi o direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću, koji nema potrebne uvjete za tu funkciju i zbog toga će SDA morati sada mnogo više da ponudi drugim strankama da bi pristale da se ipak imenuju on, da mu se produži mandat", kaže Marić.

S druge strane, kako ističe, SNSD traži imenovanja SIPA-e i RAK-a, a u igri je i Uprava za indirektno oporezivanje. "Ne radi se tu o interesima naroda već o njihovim interesima i interesima uskog kruga ljudi oko njih, kako bi mogli završavati neke druge poslove koji su im bitni. Zbog toga i da se dogovore, građani neće imati ništa od toga", veli ona.

Da li je pitanje Mostara riješeno ili nije? Marić smatra da to nećemo znati dok se ne raspišu izbori. "Vidjeli smo da oni nisu svojevoljno pristali na odluke da se u Mostaru izvrše izbori, već da je to bilo pod pritiskom Međunarodne zajednice. Poražavajuće je da Međunarodna zajednica mora političarima objašnjavati da se izbori moraju održati, da oni toga nisu svjesni, a posebno da se građani i opozicija ne bune, već moramo očekivati da nam Međunarodna zajednica osigura da imamo pravo glasa. I to ne samo za Mostar, već vidimo da isti scenarij žele da ponove za cijelu državu. Vidimo da žele da odgode izbore. Odgodili su ih ustvari, ali žele da ih odgode na duži period pa čak i do 2022. godine", zaključuje Marićka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...