JOŠ JEDAN PUTIN U RUSKOJ POLITICI: I on je bio član tajne službe

Nećak ruskog predsjednika Vladimira Putina Roman Putin (42) izabran je za lidera male ruske stranke "Narod protiv korupcije", koja se nada da će na izborima naredne godine osvojiti mjesta u parlamentu, objavljeno je danas na sajtu te stranke.

  • Jeste li znali

  • 06. Jul. 2020  

  • 0

Roman Putin, sin rođaka Vladimira Putina Igora, izabran je u nedjelju na kongresu stranke za njenog lidera, a nakon što se učlanio u stranku prošlog mjeseca, prenosi Reuters.

Inače, Roman Putin je, poput Vladimira Putina, nekadašnji član jedne tajne službe - radio je za Rusku bezbjednosnu agenciju FSB.

On je nakon izbora najavio da će njegova stranka, koja je osnovana 2014. godine i ima oko 4.000 članova učestvovati na regionalnim izborima u septembru naredne godine, ali i za mjesta u donjem domu parlamenta Državnoj Dumi.

Stranka "Narod protiv korupcije" zalaže se za borbu protiv korupcije.

(Telegraf.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...