PIŠI PROPALO: Višković na sto muka, „Pošte Srpske“ pred zatvaranjem 80 poslovnica, ali ni to nije sve...

Ukoliko Vlada Republike Srpske u što kraćem roku ne izmiri svoja dugovanja prema "Poštama Republike Srpske", uprava preduzeća zaprijetila je da će zatvoriti sve poslovnice koje posluju negativno. 

  • Ekonomija

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 2

Rečeno je to na godišnjoj sjednici Skupštine akcionara ovog preduzeća u okviru diskusije o poslovanju, gdje je rečeno kako dug po osnovu subvencija za neprofitabilne pošte iznosi sedam miliona maraka.

Snežana Radovanović, izvršna direktorica za ekonomske i računovodstvene poslove “Pošta”, kazala je kako zbog političkih, geografskih i demografskih razloga, pojedine neprofitabilne pošte moraju da egzitiraju, ali je poručila i da će se to promijeniti ukoliko ne bude novca.

Ukoliko Vlada Republike Srpske ne izmiri svoje obaveze prema "Poštama" po osnovu subvencije, "Pošte" će morati preduzimati rigoroznije mjere po pitanju zatvaranja ovih pošta“, kazala je ona.

Snježana Martić, izvršna direktorica za pravne i opšte poslove, ljudske resurse i investicije, kazala je kako je specifičnost  poštanske djelatnosti ta da mora imati otvorene jedinice poštanske mreže i u mjestima gdje nema ekonomski interes.

Kada bi zatvorili 80 pošta koje posluju negativno, ostvarili bi značajnu uštetu i smanjenje troškova”, kazala je Martić.

Ona je priznala kako se troškovi preduzeća mogu rezati i na način da se dio radnika u administraciji otpusti uz stimulativne otpremnine, ali da za sada ne postoji razumijevanje sa suprotne strane.

Preduzeće u ovom trenutku ima tridesetak radnika koji mogu da idu u penziju po jednom osnovu,  ali ne žele, a to bi nam bilo veliko olakšanje”, kazala je ona.

Inače, kako je objelodanjeno na sjednici Skupštine, u troškovima “Pošta” najviše su zastupljeni troškovi bruto plata, a u nekim  jedincama poštanske mreže čine čak od 60 do 80 odsto ukupnih troškova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...