ALARMANTNO U KOMŠILUKU: Na Kosovu rekordan broj slučajeva zaraze, preminule četiri osobe, u Srbiji vanredno stanje u 16 opština…

Većina pozitivnih slučajeva je u opštni Priština, čak 102.

  • Regija

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 0

Na Kosovu je u ponedjeljak zabilježeno rekordnih 195 novozaraženih koronavirusom, dok su još četiri pacijenta preminula.

Nacionalni institut javnog zdravlja Kosova saopćio je da je 6. jula testirano ukupno 429 sumnjivih uzoraka uzetih s Infektivne klinike i praćenjem kontakata, od kojih je 195 bilo pozitivno na koronavirus.

Većina pozitivnih slučajeva je u opštini Priština, čak 102.

Ukupan broj pozitivnih slučajeva od 25.674 testirane osobe do sada je 3.703, uz 79 smrtnih slučajeva od Covida-19, koji su imali i druge prateće bolesti.

Nakon velikog povećanja broja zaraženih i preminulih u posljednje dvije sedmice, Vlada Kosova usvojila je nove mjere za borbu protiv virusa, koje su u ponedjeljak stupile na snagu.

U gradovima s velikim brojem zaraženih osoba, Prištini, Prizrenu, Uroševcu i Vučitrnu, uvedena je zabrana kretanja građanima od 21 do 5 sati.

Srbija: Vanredna situacija u 16 opština

Ugostiteljskim objektima zabranjen je rad od 21 do 5 sati na cijeloj teritoriji Kosova.

U Srbiji je do danas vanredna situacija zbog pogoršanja epidemiološkog stanja proglašena u 16 gradova i opština, prenosi Tanjug.

Vanredna situacija, koja podrazumijeva preduzimanje posebnih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, na snazi je u Bogatiću, Vladiničinom Hanu, Lučanima, Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Arilju, Požegi, Užicu i Priboju.

U Srbiji je u ponedjeljak potvrđeno još 289 novih slučajeva koronavirusa, dok je preminulo još šest osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...