ČOVIĆ UPORAN: "UIO BiH je hrvatski, CIK je nelegalan, a Cikotića..." (FOTO)

U Istočnom Sarajevu okončan je sastanak lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a; Nakon sastanka Dragan Čović je rekao da su razgovarali o tri tačke...

  • Politika

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 10

"Prva je budžet i dogovorili smo se da ide u redovnu proceduru i da on bude završen do 21. jula na sjednici Doma naroda. Drugo pitanje je bilo pitanje Izbornog zakona za grad Mostar i tu smo se dogovorili da ide po hitnoj proceduri i on će sutra biti završen", rekao je Čović i dodao: "Treće pitanje su bili kadrovi i tu se ništa nismo dogovorili. U osnovi zadržavamo stanje koje do sada imamo kod svih funkcija koje smo mi bilježili kao posebne. Dalje ćemo se bilateralno dogovarati oko određenih pitanja. Što se tiče biranja ministra sigurnosti, stav naših braniteljskih udruga ćemo poslušati i stav HDZ-a će biti da glasa protiv."

Rekao je i da je "neprihvatljivo da UIO dijelimo s bilo kim, to je hrvatsko mjesto i tako će biti. SIPA je definirana kao srpsko mjesto, RAK isto tako. Za OSA-u ćemo morati sjesti i dogovoriti se".

Čović je još jednom ustvrdio kako je ovaj saziv CIK-a nelagalan: "Sve dok se CIK bude nalazio u ovom sastavu, prema tom tijelu ćemo se odnositi na takav način." 

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...