JESTE BITNO, ALI, VALJDA, NIJE HITNO: Budžet po skraćenom postupku, sjednica 9. jula

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odlučio je danas da Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu razmatra po skraćenom postupku, a ne po hitnom postupku...

  • Politika

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 0

...kako je to zatražilo Predsjedništvo BiH kao ovlašteni predlagač ovog zakona.

Nakon nešto duže pauze, predsjedavajući Predstavničkog doma Nebojša Radmanović pročitao je poslanicima zaključak koji je predložio Kolegij Doma, a koji su poslanici prihvatili.

Vodeći računa o potrebi usvajanja budžeta i o primjedbama koje su iznesene na budžet, kao i o tehničkim greškama u Prijedlogu zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, Kolegij Predstavničkog doma predložio je provođenje skraćene procedure.

"Kolegij određuje Ustavnopravnu komisiju i Komisiju za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH kao nadležne za razmatranje Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu. Nadležne komisije trebaju odmah sazvati sjednice komisija i nakon održanih sjednica dostaviti mišljenje Predstvničkog doma", naveo je Radmanović.

Zaključkom je definirano i da će naredna sjednica Predstavničkog doma biti održana u četvrtak, 9. jula, kada bi se razmatrao Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu u prvom čitanju, nakon čega će biti otvorena amandanska faza.

Odmah nakon okončanja amandmanske faze, piše Fena, Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu razmatrat će se u drugom čitanju, naveo je Radmanović.

Prema njegovim riječima, cilj je da do kraja ove sedmice u Predstavničkom domu bude završena rasprava i usvojen budžet kako bi se ostavila mogućnost Domu naroda da u narednoj sedmici završi proceduru.

"Mislimo da time zadovoljavamo i one koji hoće da iznesu amandmane, da ispravimo neke sitne greške koje postoje", naveo je Radmanović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...