OVO JE EPILOG "BEOGRADSKOG USTANKA" PROTIV DAHIJA: Povrijeđena 43 policajca i 17 demonstranata, zapaljeno pet automobila... (FOTO, VIDEO)

Višesatni nasilni protesti koji su počeli u utorak uveče nakon najave predsjednika Srbije da bi ponovo mogao da bude uveden policijski sat zbog porasta broja oboljelih od korona virusa okončani su tek jutros oko tri sata poslije ponoći kod Elektrotehničkog fakulteta.

  • Regija

  • 08. Jul. 2020  08. Jul. 2020

  • 2

Kako je javio reporter agencije Beta, policijska jedinica koja je stigla iz pravca Skupštine Srbije sastala se u visini ETF-a s grupom koja je došla iz pravca Zvezdare, čime su praktično rastjerali i posljednju grupu od nekoliko desetina demonstranata koji su tu bili koncentrisani.

Preostali demonstranti su se udaljili u pravcu Mašinskog fakulteta i ka okolnim ulicama Vračara.

Policija je u toj intervenciji koristila pripadnike specijalnih jedinica za razbijanje demonstracija, policajce na konjima, u oklopnim automobilima ‘hamvi’, policijske pse i veliki broj ljudi u civilu.

Policija je prethodno rastjerala učesnike protesta sa platoa ispred Skupštine Srbije, iz Pionirskog parka, sa prostora kod Trga Nikole Pašića i u Takovskoj ulici.

Nakon toga, saobraćaj u Bulevaru kralja Aleksandra počeo je polako da se normalizuje, iako su se na kolovozu i dalje nalazile kamenice, flaše, dijelovi žardinjera, kontejneri za smeće i drugi predmeti korišćeni u sukobu demonstranata s policijom.

Rebić: Šačica huligana

Direktor policije Vladimir Rebić kao organizatore upada u Skupštinu Srbije označio je Damnja Kneževića i narodnog poslanika Srđana Noga i očekuje da će organizatori cijelog protesta biti utvrđeni u toku dana.

On je dodao da su teže povrijeđena 43 policijska službenika i 17 demonstranata čiji stepen povreda će se tek utvrditi, zapaljeno je pet službenih vozila, povrijeđena su tri policijska konja, uništeno više od 70 štitova i ostale opreme.

Hitna: Više od 20 intervencija kod Skupštine

Beogradska Hitna pomoć u toku noći imala je više od 20 interevncija na prostoru oko Doma Narodne skupštine Srbije, a još se prikupljaju detaljni podaci o povredama učesnika uličnih protesta i pripadnika policije.

Kako je rečeno agenciji Beta, ljekari Hitne pomoći intervenisali su još 110 puta od čega 28 puta na javnim mjestima.

Vučić će se obratiti naciji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas naciji, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Navodi se da će se Vučić obratiti u 15 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Serbian police officers disperse protesters in front of Serbian parliament building in Belgrade. The country's Health Ministry said Tuesday that 13 people had died in 24 hours in Serbia and 299 new COVID-19 cases were confirmed

Some of the protesters briefly managed to enter the parliament by force, but were pushed back by riot police. The protesters responded by hurling flares, stones, bottles and eggs at the police

Protesters clash with security forces during a protest against restrictions imposed to stem spread of coronavirus in Belgrade

Serbian Prime Minister Ana Brnabic denounced the protest, saying the state will protect law and order and accused opposition politicians of being behind the storming of parliament

A demonstrator gestures in front of security forces during a protest against a lockdown planned for Belgrade from this weekend

An injured demonstrator receives aid as he lies on the stairs of the Serbian parliament building, during a protest against a lockdown


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...