MAGAZINOVIĆ O SASTANKU "DRŽAVNE TROJKE": "Osjećam se poniženo, jer su tri čovjeka privatizirala BiH"

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović (SDP) izjavio je danas da se jučer na sjednici tog doma osjećao poniženo, jer se sve dešavalo mimo propisa i Poslovnika.

  • Politika

  • 08. Jul. 2020  08. Jul. 2020

  • 3

“Sjedili smo tri sata i čekali šta će se van te institucije u kojoj se odlučuje, dogovoriti tri čovjeka koji su privatizirala BiH. Ovo je postala država Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika, a ne građana”, poručio je Magazinović danas u izjavi novinarima dok se u toku bila sjednica Doma naroda PSBiH.

Naglasio je da lideri tri stranke, SDA, HDZ i SNSD, sjede ne sastancima i dogovaraju se čija je koja institucija i budžeti.

“To je porazno i ne znam da li se to može na bilo koji način promijeniti osim ‘ulicom’, jer svi pokušaji unutar institucija završavaju dogovorom tri čovjeka”, naglasio je Magazinović.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...