JE LI ZBOG TOGA RADONČIĆ ŠKARTIRAO KAJMAKOVIĆA: Tuzlanski aerodrom po broju putnika pretekao Sarajevski!

Aerodrom Tuzla prevezao je u junu ove godine više putnika od najprometnijeg u Bosni i Hercegovini – Aerodroma u Sarajevu. Aerodrom Tuzla u junu je, naime, prihvatio 19.456 putnika, dok je Aerodrom Sarajevo opslužio 3.629 putnika.

  • Mini market

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Većina operacija s Tuzlanskog aerodroma obnovljena je nakon ponovnog otvaranja 1. juna, a kompanija "Wizz Air" nastavila je sve letove. Niskobudžetni avioprijevoznik pokrenuo je 2. jula novu uslugu za Salzburg.

S druge strane, aviokompanije se polako vraćaju na Sarajevski aerodrom s "Austrian Airlinesom", "Air Serbijom", "Croatia Airlinesom", "Eurowingsom", "Turkish Airlinesom", "Pegasus Airlinesom" i "Wizz Airom", koji trenutno održava redovno letove, iako u smanjenom obimu. Njima će se ove sedmice pridružiti "Flydubai", navodi specijalizirani portal Ex-Yu Aviation.

Tokom prve polovine godine, Aerodrom Tuzla primio je 108.847 putnika, a Aerodrom Sarajevo 143.540 putnika. Oba aerodroma su zbog suzbijanja zaraze usljed pandemije Covida-19 bila zatvorena za komercijalni saobraćaj od aprila do juna ove godine.

Početkom jula ove godine, "Avaz" je objavio kratku vijest da Armin Kajmaković (SBB) nije više direktor Aerodroma Sarajeva. Njega je Vlada FBiH razriješila dužnosti nakon što mu je istekao mandat. Za v. d. direktora izabran je Alan Bajić, također iz SBB-a.

Razlog smjene Kajmakovića ostao je nepoznat, a nezvanično se priča da je bio itekako zainteresiran za obnovu četverogodišnjeg mandata.

Armin Kajmaković je, inače, suprug tužiteljice Dijane Kajmaković, i to je, vjerovatno, glavni razlog zbog kojeg ga je Radončić postavio na jednu od najplaćenijih funkcija u državnim preduzećima BiH.

(Sl. B.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...