TEGELTIJA POJASNIO: "Zbog razmirica SDA i HDZ-a otkazana sjednica Vijeća ministara, na zahtjev Bisere Turković su..."

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija rekao je da za danas zakazana sjednica nije održana, jer nije došlo do usvajanja dnevnog reda.

  • Politika

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Tegeltija je pojasnio da su protiv usvajanja dnevnog reda bili hrvatski ministri, koji su to obrazložili time da su određene tačke skinute na zahtjev zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara Bisere Turković iz SDA i da je ona rekla da neće glasati za kadrovska rješenja iz reda hrvatskog naroda.

On je rekao da mu je žao što je do toga došlo i da je ovo prvi put da se dešava da kompletan dnevni red ne bude usvojen.

Tegeltija je izrazio nadu da će nesporazumi između HDZ-a BiH i SDA biti riješeni.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...