HAPŠENJE U SARAJEVU ZBOG IZNUDE: Posudio 2 hiljade pa zahtijevao povrat 12 hiljada KM

Službenici Federalne uprave policije sinoć su na području općine Novi Grad Sarajevo uhapsili osobu inicijala D. D. J. (1974.) zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznuda i ugrožavanje sigurnosti.

  • Hronika

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Uhapšena osoba sumnjiči se da je od početka 2019. godine do danas zastrašivanjem, prijetnjama, kontinuiranim praćenjem od oštećenog na ime posuđenog novčanog iznosa od 2.000 KM prvo uzeo novčani oznos od oko 2.500 KM da bi nakon toga zahtijevao od oštećenog dodatni iznos od 8.000 KM, odnosno ukupni iznos od 12.000 KM.

"Radeći na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, prikupljeni su dokazi o prijetnjama opasnim po život i tijelo, kako oštećenog, tako i članova njegove porodice, te su dana 8. jula istog lišili slobode nakon što je došao na adresu stanovanja oštećenog kako bi iznudio traženi novac", saopćeno je iz FUP-a.

Uhapšeni je tokom dana predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS i bit će zadržan 24 sata.

"Nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će od daljnjim mjerama prema osumnjičenom", naveli su iz Tužilaštva KS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...