JOŠ JEDAN VAR SKANDAL U ŠPANSKOM FUDBALU: U Barceloni ponovo ogorčeni, sudija prekršio pravilo koje mu je DOBRO POZNATO (VIDEO)

Fudbaleri Barcelone sinoć su na svom terenu pobijedili Espanyol sa 1:0 u meču 35. kola španske La Lige.

  • Sport

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Barcelona je ovom pobjedom zadržala korak za Real Madridom, dok je Espanyol, nakon 27 godina, ispao u niži rang. No, ni ova utakmica nije mogla bez skandala, barem tako tvrde u taboru katalonskog kluba.

Naime, na samom početku drugog poluvremena, Barcelona je ostala s igračem manje, jer je direktan crveni karton dobio Ansu Fati. Ovaj tinejdžer u igru je ušao u 46. minuti i na terenu je proveo svega četiri minute.

Fati je faulirao Calera i sudija Jose Luis Munuera Montero pokazao mu je žuti karton, ali je onda dobio instrukcije da pogleda snimak, što je i uradio. Sudija je nakon toga promijenio mišljenje i Fatiju je dao crveni karton.

Međutim, u Barceloni su bijesni zbog ponašanja Montera. Naime, oni su objavili da je glavni sudija samo pogledao fotografiju na VAR ekranu te da se odmah okrenuo i Fatiju dao crveni karton.

Iz Barce su poručili da je sudija prekršio naglašeno pravilo koje glasi da on prilikom upotrebe VAR-a mora pogledati snimak cijele situacije, a ne samo fotografiju i na osnovu nje donijeti odluku.

U Barceloni tvrde da zbog toga sudija nije vidio da je Fati prvo došao do lopte, a što je jasno iz snimka, a zatim da je faulirao Calera.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...