SPREMA SE JOŠ JEDNA PAKLENA NOĆ U BEOGRADU: Jake policijske snage raspoređene oko Skupštine Srbije, stižu i građani sa ORIGINALNIM TRANSPARENTIMA (VIDEO)

U nekoliko gradova Srbije, Beogradu, Novom Sadu, Vranju, Čačku i Kraljevu počelo je okupljanje građana koji su i danas, treći dan za redom, izašli na ulice u znak protesta zbog nezadovoljstva stanjem u državi i najavljenim novim mjerama za suzbijanje koronavirusa.

  • Vijesti

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 4

Jake policijske snage raspoređene su duž Kosovske ulice iza Narodne skupštine Republike Srbije. Među njima su pune "marice" policajaca, kao i konjica, koji spremno dočekuju večerašnji protest građana.

Kako javljaju beogradski fotoreporteri ispred Skupštine je ograda i kordon policajaca.

Da vladajući režim neće ostati nijem i ravnodušan na masovne građanske proteste, koji se već dva dana održavaju u Beogradu, ali i ostalim većim gradovima u državi, kao i da će po svaku cijenu pokušati da ih diskredituje i obesmisli, javnost je mogla da očekuje. Manipulacija, zamjena teza, prebacivanje odgovornosti, pozivi na linč, puštanje krvi na ulicama, batinanje, širenje dezinformacija, bezočnih i gnusnih laži i ovaj put su bili jedini provjereni metodi za kojima je mogao da posegne državni vrh, uz nesebičnu pomoć svojih policijskih podanika.

Verbalni napadi na novinare i neistomišljenike u stilu “Kako vas nije sramota da lažete” i provjerenim mehanizmom da je napad najbolja odbrana, sastavni su dio retorike predsednika Aleksandra Vučića, koju su preuzeli i njegov najbliži saradnici. Od nje ne odustaju čak i kada budu uhvaćeni u dokumentovanoj laži, zbog čega nije bilo iznenađujuće da će svi njihovani resursi biti upereni u razbijanje protesta i omalovažavnje građana koji su se drznuli da izađu na ulicu.

Takođe, počeli su i građani da se okupljaju koji nose transparente "Hapsi huligne, ne tuci narod", kao i "Ne nasedaj, sedi". 

 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...