HRVATSKI MINISTAR NIJE OSTAO DUŽAN VUČIĆU: Evo šta je rekao o postupanju srbijanske policije prema građanima

Izjava Aleksandra Vučića u kojoj spominje Hrvatsku i hrvatske medije izraz je nepotrebne teorije zavjere, a policija je u Beogradu u nekoliko slučajeva postupila brutalno, kazao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Regija

  • 09. Jul. 2020  

  • 0

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman ustvrdio je u izjavi nakon završene sjednice Hrvatske vlade da je tokom protesta u Beogradu "policija u nekoliko slučajeva postupila brutalno kada su u pitanju građani, ali i novinari".

Poručio je kako je začuđen izjavom Aleksandra Vučića te kako smatra da je to "izraz nepotrebne teorije zavjere".

"Kada su u pitanju odnosi Hrvatske i Srbije, onda bi bilo dobro imati u vidu činjenicu da bi za dobre bilateralne odnose, Republika Srbija trebala ispuniti međunarodne obveze koje se sastoje u ispunjavanju zajamčenih prava, reciprociteta zastupanja hrvatske manjine u svim predstavničkim tijelima, sukladno državnom sporazumu", kazao je Grlić Radman.

Dodao je je kako bi za jačanje bilateralnih odnosa i jačanje mira i stabilnosti Srbija trebala dati odgovor na 1.781 nestalu osobu u Domovinskom ratu koje Hrvatska još uvijek potražuje.

Hrvatska će reagirati na Vučićeve prozivke, kazao je i dodao da će Hrvatska reakcija biti adekvatna, u skladu s interesima hrvatskih građana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...