KOMŠIĆ KOMENTARISAO DANAŠNJE OBARANJE DRŽAVNOG BUDŽETA: "Dodik i Čović spremaju haos i nasilje u zemlji..."

Pošto Čović na izborima nije mogao dobiti šta želi, i počinje gubiti moć u institucijama BiH, on bi da na izbore više i ne idemo. Sada je u tome dobio i podršku Milorada Dodika.

  • Politika

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 6

Današnje obaranje državnog budžeta glasovima zastupnika HDZ i SNSD, čime se pokušavaju odgoditi izbori je novi pokušaj gašenja demokratije i pljuvanje u lice kompletnoj međunarodnoj zajednici koja se zalaže za održavanje izbora.

Dobro poznati plan koji je HDZ sa svojim partnerom SNSD-om želio provesti na prošlim izborima, a koji je glasovima građana spriječen, sada se nastavlja novim metodama, a jedini cilj je uništavanje institucija Bosne i Hercegovine i demokratije, kako bi se BiH prikazala kao nefunkcionalna država koja se treba raspasti.

Pošto Čović na izborima nije mogao dobiti šta želi, i počinje gubiti moć u institucijama BiH, on bi da na izbore više i ne idemo. Sada je u tome dobio i podršku Milorada Dodika.

Smatramo da sve probosanske stranke moraju istrajati u zahtjevima za održavanjem izbora, i izdržati pritisak koji prave politički neprijatelji države kako bi zaštitili svoj destruktivni utjecaj u institucijama BiH.

DF izražava žaljenje što su pojedine stranke poput SDP i NS bile suzdržane prilikom glasanja za budžet, što je preduslov za održavanje izbora. Smatramo da su tim nepromišljenim potezom dali vjetar u leđa rušilačkim politikama HDZ-a i SNSD. Iskreno se nadamo i vjerujemo da će uvidjeti pogrešnost takvog suzdržanog političkog stava.

Također, jednako je važno odbiti pozive ekstremno desničarskih stranaka poput NiP-a koje najavljuju nasilje u Sarajevu, a jasno je da se krivci za odgađanje lokalnih izbora ne nalaze u Sarajevu nego u centralama SNSD-a i HDZ-a u Banja Luci i Mostaru.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...