VUČIĆ IZ PARIZA POSLAO SULUDU PORUKU DEMONSTRANTIMA: "Mene možete samo da ubijete.."

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Parizu, gdje treba da se sastane sa francuskim kolegom Emmanuelom Macronom.

  • Politika

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 4

Prije susreta sa Macronom, Vučić se osvrnuo na proteste u Beogradu i Srbiji.

- Mislim da je pozicija Srbije teža zato što je neko gađao policajce kamenicama. Da plačem i da kukam ne mogu, rekao je predsjednik Srbije za TV Pink.

Upitan da li demonstranti miniraju Srbiju po pitanju Kosova, Vučić je odgovorio:

- To je jedna od opcija, ali svakako da ne žele dobro Srbiji. Jasno je po povicima i po svemu da to nema veze sa koronom, a da ima, bilo bi još gluplje. Svakome je potpuno jasno da žele da se dočepaju vlasti bez izbora.

Protesti su počeli pod izgovorom policijskog sata, koga ipak neće biti.

- Volio bih da smo uveli policijski sat, ovako se bojim. A šta je razlog? Zemlja je ravna ploča? 5G mreža?, zapitao se Vučić.

Vučić je poslao poruku:

- Mene da uplaše neće nikad! Mene da slome neće nikad! Glava da mi je na panju, neće me uplašiti. Morat će ili da me ubiju ili da me pobede na izborima!

Govoreći dalje o protestima, Vučić je rekao:

- Nama nije problem da izvedemo 200.000 ljudi na ulicu, da vide šta je 200.000, a šta 4.000, ali to je opasno.

Predsjednik Srbije je pohvalio policajce za hrabrost iskazanu tokom prethodna dva dana protesta, a posebno Nebojšu Apostolovića, kome su polomljene obje noge.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...