OPSTRUKCIJE HDZ-a: Vijeće ministara BiH nije proglasilo ni Dan žalosti, neizvjesna i...

...telefonska sjednica.

  • Politika

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 5

Jučerašnje odbijanje dnevnog reda na sjednici Vijeća ministara BiH odgodilo je proglašavanje Dana žalosti u BiH zbog obilježavanja genocida u Srebrenici, piše NAP.

Podsjećamo, ministri iz reda HDZ-a glasali su protiv usvajanja denvnog reda, pa zakazana sjednica nije ni održana, i to nakon šo je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković tražila da se s dnevnog reda skinu neka imenovanja, što je zasmetalo ministrima iz HDZ-a.

Na dnevnom redu je bio Prijedlog odluke o proglašenju 11. jula 2020. godine Danom žalosti u Bosni i Hercegovini. Iz Službe za informiranje Vijeća ministara kazali su da u ovom trenutku još nemaju najave da bi se eventualno mogla održati telefonska sjednica, a da će u toku dana poslati sve informacije koje budu imali. Ranijih godina Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sjednicama je donosilo odluke o proglašenju 11. jula Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...