"SB" NA LICU MJESTA: Više od 600 golubova poletjelo iznad bijelih nišana u Potočarima (FOTO)

Ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja (EDZUP) iz Sarajeva i 25. godišnjicu genocida u Srebrenici obilježava memorijalnim letom golubova, prenosi Anadolu Agency (AA)

  • Vijesti

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

EDZUP od 2007. godine na svoj način učestvuje u obilježavanju tužnih godišnjica genocida u Srebrenici.

“I ove godine, u sklopu obilježavanja 25. tužne godišnjice od najsvirepije egzekucije i ubistava 8.372 stanovnika Srebrenice i okolnih mjesta, ovo društvo je organizovalo memorijalni let golubova pismonoša Srebrenica – Sarajevo“, navode iz EDZUP-a.

Tako je jutros u 10 sati u memorijalni let od Srebrenice do Sarajeva iz Potočara biti pušteno preko 600 golubova pismonoša.

“Naši članovi saosjećaju sa preživjelima i iskreno žale za svim nevino stradalim Srebreničanima, zbog čega osjećaju potrebu da na ovakav poseban način daju značaj ovom tužnom događaju i tako odaju poštovanje i počast svim žrtvama genocida u našoj Srebrenici“, istakli su iz ekološkog društva.

Ovoga puta sarajevskim golubarima pridružile su se i kolege iz Visokog i Breze.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...