"SB" NA KOMEMORATIVNOJ SJEDNICI SO SREBRENICA; MLADEN GRUJIČIĆ: "Šaljemo poruku da svi oni koji su činili ratne zločine, moraju da..." (FOTO)

Naš fotoreporter je u Domu kulture Srebrenica...

  • Vijesti

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 2

U toku je komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica, na kojoj je odata počast svim nevino stradalim stanovnicima ovog grada u posljednjem ratu.

Naš fotoreporter je u Domu kulture Srebrenica, gdje se održava sjednica...

"Ono što Srebrenici zaista treba, to je istina", izjavio je Mladen Grujičić, naćelnik opštine Srebrenica, prenosi "Slobodna Bosna":

"Kada istina pobijedi, onda će, vjerovatno, sve biti drugačije. Generalno, naš stav je jasan, zna se i iz kojih razloga. Ali, ono što je veoma bitno jeste da mi u Srebrenici odajemo počast svim nevino stradalima. I šaljemo poruku da svi oni koji su činili ratne zločine, moraju da odgovaraju, jer ne može se kroz pojedince gledati cijeli narod. Mi u Srebrenici smo ponosni, jer u protekle tri, tri i po godine nismo imali ozbiljnijih incidenata na nacionalnoj osnovi. Cilj i suština naše politike jeste da stvorimo uslove koji će omogućiti ne da se prošlost zaboravi nego da se, jednostavno, potisne u stranu, a da se u prvi plan stave budućnost i ekonomski razvoj Srebrenice."  

Uvijek ista priča.

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...