VUČIĆ NE ZNA KUD UDARA: Prvo je optužio Hrvatsku, a sad tvrdi da iza protesta u Beogradu stoji Rusija! (VIDEO)

Srbijanski mediji bliski Aleksandru Vučiću, izašli su s novom teorijom zavjere, kojom se pokušavaju objasniti protesti u Beogradu. Svi odreda tvrde da iza protesta stoji Rusija. Tim povodom rusko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je službeno saopćenje, u kojem tvrdi da su lažne vijesti o “ruskom tragu” u nemirima u Beogradu.

  • Regija

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

Iste noći kada su krenuli protesti građana u Beogradu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u svom poznatom maniru da iza protesta stoje huligani iz regije koje su u Beograd ubacile agenture susjednih država. Dan kasnije, precizirao je svoju optužbu kazavši da se protestima u Beogredu koordinira iz Zagreba. Tu se Vučić nije zaustavio pa je u trećoj poruci koju je poslao preko svojih odanih medija, optužio Podgoricu da stoji iza protesta u Beogradu, valjda kao osveta Đukanovića za litije i molebane koje Beograd podržava u Crnoj Gori. 

Na koncu je izašao s nevjerovatnom tvrdnjom da iza nasilja u Beogradu stoji Rusija! Nebrojeni politički analitičari skloni Vučiću ne izlaze iz studija TV Happy i Pinka, gdje otkrivaju motive i razloge zbog kojih Rusi žele srušiti Vučića, jer su se, navodno, uplašili da bi on mogao uskoro riješiti problem Kosova pa tako smanjiti ulogu Rusije na Balkanu, koja Kosovo ne štiti zbog Srba nego zbog vlastitog interesa da ima čime trgovati sa Zapadom. 

Tim povodom reagirao je ruski MIP javnim saopćenjem, u kojem negira bilo kakvu vezu sa protestima u Beogradu. 

“Određeni mediji objavili su izvještaje o navodnom `ruskom tragu` iza nemira u Beogradu 7. i 8. jula. Očigledno je da autori lažnih vijesti pokušavaju održati poznate stereotipe konspiracije svojih sponzora koji kao da u svemu vide `ruku Moskve”, navodi se u saopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Dodaje se i kako ti “niskoprofilni mediji imaju samo jedan cilj, a to je da bace sjenku na rusko-srpsko partnerstvo”, prenosi Srna.

U saopćenju se dodaje da se Moskva ”unaprijed raduje brzom okončanju nasilja, obnovi javnog reda i stabilnosti u prijateljskoj Srbiji i povratku političke diskusije o spornim pitanjima s kojim se ta zemlja suočava”.

Kako prenosi Srna, pojedine nevladine organizacije, uključujući Centar za euroatlantske studije (CEAS), izašle su u javnosti sa stavom da se u neredima prepoznaje “ruski rukopis”.

U nastavku pogledajte neke od zanimljivih istupa beogradskih političkih analitičara bliskih Aleksandru Vučiću koji tvrde da iza protesta u Beogradu stoji Moskva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...